Lentemarkt @Widar vrije school

Wat een ge-wel-dige mooie Lentemarkt hebben we gehad. Een zon overgoten lentedag en heel veel fijne bezoekers, supergoede sfeer en mooie dingen kunnen verkopen!

Speciaal voor Moederdag hadden we -ook- een klein handgemaakt bloempotje, naast de nieuwe collectie kunstige bloempotten! Deze stonden te schitteren op de kraam gevuld met zelfgekweekte pannekoekplantjes, hoe leuk!

De karite-lijn heeft grotere verpakkingen in glas èn een nieuwe geur; namelijk de citrus karite, met sinaasappel, mandarijn en Citroen! Een heerlijke frisse fruitige geur, natuurlijk als altijd en nu dus in een strak glazen jasje! Heel blij mee.

In Senegal hebben we verschillende dingen laten maken en ingekocht bij kunstenaars. Heel leuk te zien dat ze in de smaak vielen en meermaals zijn gekocht! 

Nfaly heeft naast bruin en zwart ook zwart/grijs/witte armbandjes gevlochten, en zo is ook deze collectie weer uitgebreid. Van mooi soepel leer maakt hij echt unieke sieraden. Van stoer tot elegant. 
 
Vraag niet hoe maar we hebben ook mooie gevlochten matten meegenomen in fel frisse kleuren, superleuk voor in de tuin of opende camping. 

En.... de prachtige kleurrijke gevlochten Bolgatanga manden zijn nieuw! We hebben potmanden, bolmanden en tulpshoppers... zoals verwacht vielen ze goed in de smaak! Menigeen pronkte ermee over de markt ;)

We hebben natuurlijk nog veel meer leuks te bewonderen... dus kom lekker langs op een van de volgende markten. Of snuffel lekker rond op de webshop. De Lentemarkt was iig een stralend succes! β˜€οΈπŸŒπŸ€

Lees meer »

Kerstmarkt @Blokhuispoort

Eindelijk was het dan zover (na annuleren van vorig jaar) dè kerstmarkt in de oude gevangenis van Leeuwarden; de  Blokhuispoort. Geweldige locatie met natuurlijk een prachtig binnenplein wat uitermate geschikt is voor een sfeervolle kerstmarkt!

Twee dagen lang non-stop kerstliedjes, kooouud winterweer zoals het hoort en geen drupje regen. De overgang voor ons van zonnig slipperweer in Senegal naar bevroren tenen en tussen de gevangenismuren was enigszins groot, maar gelukkig waren de toiletten lekker verwarmd en had Jossi een prachtig roze ski broek wat prima floreerde in onze kleurrijke kraam ;)

Goed bevoorraad met speciale kersthangers, sterrenslingers, prachtige tafelkleden en natuurlijk handmade kerstkaarten! En daarbij nieuwe leren sieraden, keukenschorten en verse karité als aanwinsten uit Senegal! Èn Bolgatanga manden uit Ghana, omdat ze zooo prachtig en kleurrijk zijn! Kortom als altijd rijk aanbod van heel veel verschillend leuks🌍.

Het was een succes! Maar liefst 20.000man passeerden de poorten en daarbij onze kraam. Vele bekenden, ditmaal vooral voor Jossie gezien het voor haar een thuiswedstrijd was. Superfijn weer dat onze happiness door velen zo enthousiast ontvangen is! Dus we gaan lekker dooorrr!

Volgend weekend; kerstmarkt in Haren! Dan schitteren we vanuit een prachtige blokhut, hoe leuk is dat! Zien we jullie daar?

 

 

Lees meer »

Afrikassi in Afrika

We zijn er weer! Sàmen in Senegal! 

Vlak na aankomst in Gambia in een stoffenparadijs ons eerste lapje weer uitgezocht. Onze harten raakten een beetje van slag bij al deze kleurenpracht, maar even pas op de plaats en met zorg gaan we onze collectie samenstellen.... komende dagen! Heerlijke missie.
Vervolgens een warme ontvangst in Abene, waar we eerst een dagje uitgetrokken hebben om mensen weer gedag te zeggen! En zo kom je dus overal; ook op de achterafweggetjes welke nog onder water bleken te staan... maar gelukkig hoorden we een trekker aankomen en konden we plaats nemen in de laadbak op t zand ;) heerlijk, Afrikaanse avonturen en de oplossing is altijd nabij. 
Morgen gaan we in onze rental pausmobiel op ontdekking in Katountine. We zullen de hobbels en gaten trotseren om ons doel te bereiken ;) wordt vervolgd...

Lees meer »

Stralend op de Suikermarkt!

Onze kleurige fleurige kraam schittert in de stralende zon! Dit belooft een prachtige dag te worden. 

Kom gezellig naar de Suikermarkt in Groningen vandaag en sla je slag ;) πŸ§‘πŸŒβ˜€οΈ

Lees meer »

Open door to paradise ….

 "open door to paradise..."

Jawel, van saai oud-bruin naar een stralende Afrikassi-happy door.
Deze deur is dè poort naar ons paradijsje πŸ’š

En... het is een OPEN deur, want de AfriKaravan is te HUUR voor jou.

Binnen een sfeervol paradijs, buiten omringd door natuurschoon en een camping met karakter!

www.itdreamlan.nl 

reserveren?info@afrikassi.nl

Lees meer »

AfriKaravan @ Fries en Fraai

Met Hemelvaart en Pinksteren staatd e AfriKaravan @ Natuurkampeerterrein Fries en Fraai in Hoornsterzwaag. Wederom een prachtig gelegen natuurpareltje met uitzicht over de groene weide èn zicht op het speeltoestel. Ook hier kunnen kinderen met skelter de camping verkennen èn lekker springen op de trampoline. 

Er is veel te beleven in de omgeving. Zo was er hemelvaart een Oldtimerfestival in het dorp, naastgelegen dorp Bakkeveen heeft naast de charmes van het dorp zelf ook de wijds bekende Vlooienmarkt! Het heeft een prachtig buitenzwembad en Recreatiecentrum de Waldsang is uitermate geschikt voor fiets-, wandel- en kanotochten.

Ook hier weer genoeg te beleven.. of gewoon heerlijk genieten op de camping in de AfriKaravan!

Lees meer »

Afrika op school mèt markt!

Uit de schoolkrant:

 

Kleurrijk Afrikaproject van OBS De Oanrin afgesloten

Vandaag was de afsluiting van het grote project over Afrika op OBS De Oanrin in Bakkeveen. Twee weken lang is er gewerkt aan allerlei aspecten van Afrika. Centraal in de lessen stond de cultuur van Afrika. Alle kinderen hebben Djembé-les gehad van een echte Djembéleraar en een Afrikaanse dans geleerd van een dansleraar uit Guinee. Daarnaast is in alle groepen onder leiding van een kunstenaar uit Oeganda op een creatieve manier aan het thema gewerkt. Alle drie vertelden ze over het leven in Afrika en hoe hun jeugd er daar uitzag. Verder is er in alle groepen, vaak samen met ouders, tijdens vele lessen aandacht besteed aan de dieren, het wonen, het dagelijks leven, het landschap en de mensen van Afrika. Door kennis te nemen van andere culturen leren kinderen hier respect en waardering voor te ontwikkelen.

Donderdag 14 april was de grote afsluiting van dit project en lieten de leerlingen aan hun ouders en andere genodigden zien wat ze hadden geleerd en gemaakt. Ook was er nog een leuke Afrikaanse markt georganiseerd door Afrikassi. (zie www.afrikassi.nl) Het was een geweldige, kleurige afsluiting met veel muziek en een hele goede sfeer. Het hoogtepunt van de dag was dat alle kinderen van de school samen de aangeleerde dans op het plein uitvoerden.

Lees meer »

Weekendje Happy Camping

In de stralende zon, afgewisseld met maar liefst 13 fikse stortbuien stonden we op het Caravanity Event@ camping de Jagerstee. De kraam gevuld met nieuwe kleurrijke caravangadgets en natuurlijk onze AfriKaravan inside&outside ready to show. Hoe leuk! alle overweldigend leuke reacties te ontvangen en complimenten voor onze creatiekunsten! Zelf konden we ook niet anders dan Happy ons eigen meesterwerk bewonderen!

Zoooo gaaf dat een idee een droom wordt die te verwezenlijken blijkt... 🌍 en hoe... 

Bekijk Afrikaravan pagina voor de nieuwste leuke kiekjes... genieten!

 

Lees meer »

AfriKaravan @ 'It Dreamlan'

De AfriKaravan gaat op avontuur. Op het Natuurkampeerterrein It Dreamlan in Kollummerpomp, heeft de caravan een prachtig plekje gevonden! Natuurlijk omringd door groen, gras en water..

Maar ook kano's vrij te gebruiken op de camping, skelters om naar hartelust mee rond te racen, trampolines om de energie de vrije sprong te geven èn een waterbaan waar de kids zich uren mee kunnen vermaken ;) Met andere woorden een paradijs voor ieder kind.

In nabijgelegen omgeving is van alles te beleven; 

Lauwersoog, lekker krabbetjes vangen op het wad of wandelen in Lauwersmeergebied, dagje Schier, DoeZoo, Zeehondencreche, Dokkum, kabouterpad, visje eten in Zoutkamp! en nog een heleboel meer... 

En dan ook nog de AfriKaravan ... dit belooft een bijzonder mooie belevenis te worden!

 

Lees meer »

Festivalschaapje Afrikaans gestyled

Kijk hier een geweldig nieuw concept van Juul Mulder; en check de kleurige details .... 

Het FESTIVALSCHAAPJE!! Jaaaaaaa, vandaag gingen we ermee de boer op! Ik had hele fijne helpers bij me, de zon scheen, de sfeer was opgewekt & relaxed en ze gingen als zoete broodjes! Oh zo fijn om te merken dat wat je bedacht hebt, ook echt is waar mensen behoefte aan hebben! De schaapjes gingen overal mee naar toe: festivals, het park, yoga, echt heel leuk! Van een aantal klanten heb ik een foto gemaakt, wat staan ze goeeeeed #Afrikassi

Lees meer »

You are my sunshine….

Dè klus is geklaard πŸ‘πŸ»
Waar we in begin dachten; dìt wordt dè eerste klus.... werd het in ons hoofd een steeds grotere opgave en bleef ie liggen tot Nù!

Beste klus... Maar àls we het doen, doen we het natuurlijk goed πŸ‘Œ @studio Draadkracht met extra klushand van Ester Koot. Samen puzzelen en meten, strijken, snijden, naaien en omdraaien ;)

Zie hier het resultaat en tot standkoming van onze Meesterlijk moooooie AfriKaravan gordijntjes! β˜€οΈ

Lees meer »

The job is done…

The job is done!! 90 bandjes superstrak genaaid πŸ’ͺ🏽πŸ’ͺ🏽 Wat zal het gaan worden.... 

Ze gaan nu doorrrr naar de kleermaker (huh..jawel) en zijn morgen te koop op de Suikermarkt! Wordt vervolgd πŸ€”πŸ˜‹

Lees meer »